Esiintyjät

Pekka Lundmark

Pekka Lundmark

Konecranesin toimitusjohtaja, DI Pekka Lundmark on ollut Konecranesin johtoryhmän jäsen vuodesta 2004. Aiemmin Nokia-konsernin ja Hackman Oyj:n johtotehtävissä toiminut Lundmark on myös Marimekko Oyj:n hallituksen puheenjohtaja, Valmet Oyj:n hallituksen jäsen sekä hallituksen palkitsemis- ja henkilöstövaliokunnan jäsen sekä Teknologiateollisuus ry: hallituksen jäsen.

Angela Weisskoeppel

Angela Weisskoeppel is an educational developer and researcher at the Department of Design and Culture at HTW Berlin, University of Applied Sciences. Her area of responsibility comprises learning and teaching enhancement, competency-based curriculum development, support and development of innovative teaching and learning practices. She is teaching at universities since 2005. Angela is passionate about interdisciplinary teaching and learning in higher education and design thinking.

Anna Friesel

Anna Friesel

Anna Friesel is Professor at the Center for Electro-technology, DTU Diplom – Technical University of Denmark, Campus Ballerup. She is also the president of the EAEEIE – European Association for Education in Electrical and Information Engineering, which is a European non-profit organization, with members from nearly seventy European Universities, most of them teaching in the area of Electrical and Information Engineering (EIE). Anna Friesel is a member of the IEEE Educational Activities Board (EAB) Curricula and Pedagogy Committee (CPC) as a European representative. The mission of the CPC is “to promote the continued evolution of university curricula, resources, and pedagogical practices across IEEE’s fields of interest in engineering, computing, and technology (ECT)”. She collaborates regularly with many technical universities in Europe, Latin America and USA on topics related to improvement of engineering education. Her research interests include mathematical modeling, system dynamics, control theory, and educational methods in automation, robotics, and in engineering in general.

RistoSalminen

Risto Salminen

Risto Salminen on toiminut 30 vuoden ajan pääosin tekniikan koulutuksen monenlaisissa tehtävissä. Työuran alussa Mikkelissä ja Porissa tehtävät olivat pääosin autotekniikan opetustehtäviä. Turun amk:ssa 90-luvun lopulla logistiikan ja autotekniikan koulutuksen tehtäviä sekä osin yksikön johtamista. Metropolian alkuvaiheessa hän toimi Teollisen tuotannon yksikön johtajana vastaten yksikön sekä koulutuksen että TKI-toiminnan kehittämisestä ja tuloksista. Nykyisenä tehtävänä hänellä on Hämeen amk:n vararehtorin tehtävä, siinä pääpaino on koulutuksen ja sen ympäristön vahvassa uudistamisessa. Toimintatapaansa leimaa uteliaisuus, DiSC-profiilinsa on iD.

Risto Kimari

Risto Kimari

TkL Risto Kimari on Oulun seudun ammattikorkeakoulun (nykyisin Oulun ammattikorkeakoulu) tekniikan yksikön johtaja vuodesta 1998 sekä vararehtori vv. 2009 – 2014. Kimari on osallistunut insinöörikoulutuksen kehittämiseen lukuisissa työryhmissä ja seminaareissa.

JukkaViitasaari

Jukka Viitasaari

Jukka Viitasaari on sähkö- ja tietoaloista vastaava johtaja Teknologiateollisuus ry:ssä.  Aiemmin Viitasaari on toiminut muun muassa toimittajana, yrittäjänä ja johtotehtävissä media-alalla.

Vesa Taatila

Vesa Taatila

FT, dosentti Vesa Taatila toimii Turun ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtorina. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Metropolia Ammattikorkeakoulussa vararehtorina ja Laurea-ammattikorkeakoulussa innovaatiojohtamisen yliopettajana, Metso Oyj:ssä henkilöstön kehitysjohtajana ja Sonera Oyj:ssä kompetenssijohtajana. Taatila on tutkinut ja kehittänyt ammattikorkeakoulupedagogiikkaa, innovaatioprosessien sosiaalisia verkostoja sekä kompetenssien merkitystä johtamistyössä.

Silja Kostia

Silja Kostia

FT Silja Kostia on toiminut vuodesta 2013 lähtien Lahden ammattikorkeakoulun tekniikan koulutuksen vetäjänä ja sitä ennen 10 vuotta ympäristöteknologian koulutuksessa yliopettajana. Hän on monipuolinen TKI–kehittäjä ja toimija. LAMK:in tekniikan alan TKI– toimintaa ja osaamisen kehittämistä on fokusoitu systemaattisesti tukemaan Lahden alueen cleantech-yritysten kasvua.

Mikael Soini

Mikael Soini

Mikael Soini on toiminut vuodesta 2012 Metropolia Ammattikorkeakoulussa hyvinvointi- ja terveysteknologian yliopettajana. Soinin tehtäviin kuuluu opetus ja ohjaus, opetuksen kehitys, TKI-toiminta, työelämäyhteyksien kehittäminen ja kansainvälinen yhteistyö. Koulutukseltaan Soini on tekniikan tohtori, valmistunut vuonna 2007 Tampereen teknillisestä yliopistosta (sähkötekniikka, pääaineena elektroniikka).

Arto Yli-Pentti

Arto Yli-Pentti

TkL Arto Yli-Pentti työskentelee lehtorina Metropolia Ammattikorkeakoulussa bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelmassa opetusalanaan materiaali- ja pinnoitetekniikka. Hän on työskennellyt Metropoliassa vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen hän on työskennellyt Finnair Oyj:n tekniikassa pintakäsittelyosaston päällikkönä sekä laskutelinekorjauksen ja moottoreiden osakorjauksen päällikkönä yli 20 vuotta.

Antti Piironen

Antti Piironen

Antti Piironen johtaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa Sovellukset ja liiketoiminta -tulosaluetta, joka pitää sisällään tekniikan alalta tieto- ja viestintätekniikan, sähkö- ja automaatiotekniikan sekä tuotantotalouden koulutusvastuut. Lisäksi Piironen on vastuussa Metropolian ylempien ammattikorkeakoulututkintojen kehittämisestä.

Pirjo Jaakkola

Pirjo Jaakkola

TkL Pirjo Jaakkola on työskennellyt Tampereen ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajankoulutuksen parissa vuodesta 2012 alkaen, ensin yliopettajana ja keväästä 2014 alkaen koulutuspäällikkönä. Hän siirtyi TAMK:iin Saimaan ammattikorkeakoulusta, jossa hän toimi koulutuspäällikkönä tekniikan alalla prosessitekniikan ja Chemical Engineering ohjelmien koulutuspäällikkönä. Jaakkolalla on pitkä kokemus sovelletun kemian yliopettajana ja taustalla noin 10 vuoden työkokemus yritysmaailmassa; Fortum Oyj:stä ja Kemira Oyj:stä hallinnollisista tehtävistä ja TKI-tehtävistä.

PiiaSormunen

Piia Sormunen

TkT Piia Sormunen työskentelee Metropolia Ammattikorkeakoulussa osaamisaluepäällikkönä vastaten Energiaviisas ympäristö osaamisalueen opetuksen laadusta, liiketoiminnasta ja TKI-toiminnasta. Hän on työskennellyt Metropoliassa vuodesta 2012. Sitä ennen hän työskenteli Granlund Oy:ssä lähes kymmenen vuotta erinäisissä asiantuntija- ja johtotehtävissä sekä johtoryhmän jäsenenä.

Matti Keskinen

Matti Keskinen – Internal consultant

Matti’s role is to manage R&D and Business related consultant items in Nokia Networks. He has worked in Nokia since 1982 and has seen radical revolution from the fixed to mobile and domination of the IP in telecommunication industry. Matti has capability to operate between customers and development bringing value to Nokia to understand what customer wants and how to manage R&D to do all things. Matti has held various positions within Nokia and is world class recognized expert turning different solutions to successful business

Matti Keskinen

Lauri Oksanen – VP, Research and Technology

Lauri Oksanen leads networks research activities in Nokia. He has worked in telecoms research for 30 years in both academia and industry starting with optics and radio access. He and his international team work with leading Universities and other industry stakeholders to advance communications and ICT technology. Lauri is passionate about how technology can improve the lives of people and our environment.

Arto Salonen

Arto O. Salonen (KT, dos.)

Arto O. Salonen on kestävän hyvinvoinnin asiantuntija. Hänen tutkimusalueenaan on ekologisten, taloudellisten ja sosiaalisten intressien yhteensovittaminen erilaisissa alueellisissa ja ajallisissa konteksteissa.

Jarek Kurnitski

Jarek Kurnitski, professori, TkT

Jarek Kurnitski, TkT, toimi professorina Tallinnan teknillisessä yliopistossa ja Aalto-yliopistossa. Lisäksi hän toimi Euroopan talotekniikka-alan ammattijärjestön REHVA:n hallituksessa. Hän on vetänyt perustamansa lähes nollaenergiarakennusten tutkimusryhmää vuodesta 2012 lähtien, mikä toimi kummassakin yliopistossa. 2009-2012 hän toimi johtavana asiantuntijana Sitrassa vastaten Energiaohjelman toteutuksesta. Ennen siirtymistä Sitraan Jarek johti kymmenen vuotta Teknillisen korkeakoulun rakennusten sisäilmaston ja energiatehokkuuden tutkimusta TKK:n LVI-tekniikassa.

Jari-Pekka Kaleva

Jari-Pekka Kaleva

Jari-Pekka Kaleva toimii Suomen pelialan kattojärjestön Neogamesin politiikka-analyytikkona ja koordinoi samalla Euroopan pelialan vaikuttamistyötä pelialan eurooppalaisen kattojärjestön EGDF:n COO:na.

Jarno Niemelä

Jarno Niemelä

Senior Reseacher Jarno Niemelä ; F-Secure

Jouko Koskinen

Jouko Koskinen

Jouko Koskinen (M. Eng.) toimii innovaatiojohtajana FIMECC Oy. Johtoryhmän jäsenenä Koskinen vastaa FIMECC palveluiden kehittämisestä ja kaupallistaa FIMECC tutkimustuloksia. FIMECC johtaa vuosittain noin 60MEUR tutkimussalkkua.
Ennen tuloaan FIMECC, Koskinen työskenteli COO First Round Oy / FR. FR oli erikoistunut innovaatioiden kaupallistamiseen, EU: n ja Tekesin rahoittamien ohjelmien ja Start-up yrityksien kehittämiseen.

Jukka Tolvanen

Jukka Tolvanen

Olen sähkötekniikan diplomi-insinööri ABB:ltä ja työskentelen taajuusmuuttajien ja energiatehokkuuden parissa. Vastaan energiatehokkuus-tutkimuksista; teen yhteistyötä niin suomalaisten kuin eurooppalaistenkin yliopistojen ja ABB:n omien tutkimuskeskusten kanssa. Taajuusmuuttajaliiketoiminta ja energiatehokkuus alana ovat hyvin dynaamisia, joten jänniä tilanteita tulee vastaan joka viikko. 15-vuotiseen työhistoriaani ABB:llä on mahtunut lukuisia erilaisia asiantuntijatehtäviä tuotekehityksestä hankintaan, myynnistä tuotehallintaan. Työ on vienyt ympäri maailmaa ja minulla on ollut mahdollisuus tavata paljon mielenkiintoisia ihmisiä.

Mervi Karikorpi

Mervi Karikorpi

FL Mervi Karikorpi on Innovaatioympäristö ja uudistuminen –yksikön johtaja Teknologiateollisuus ry:ssä. Mervi on toiminut pitkään osaamista, innovaatiokyvykkyyttä, kasvuyrittäjyyttä ja organisaatioiden kehittämistä koskevissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä ja omaa kokemusta myös kansainvälisten kehittämispankkien rahoittamien ohjelmien arvioinneista ja toteutuksesta. Hän on työskennellyt 12 vuoden ajan Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Belgiassa ja Intiassa mm. EU:n komission palveluksessa, suunnittelu- ja konsultointialalla sekä yliopistotutkijana. Hän toimii SHOK-johtoryhmän pääsihteerinä, EU:n komission innovaatioista ja tutkimuksesta vastaavan pääosaston neuvoa-antavan asiantuntijaryhmän jäsenenä ja joukossa muita yksityisen sekä julkisen sektorin luottamustehtäviä. Mervi on tehnyt lisensiaattitutkinnon teoreettisessa fysiikassa ja opiskellut lisäksi logistiikkaa ja johtamista.

Teija Suutari

Teija Suutari

Teija Suutari toimii Cleantech päällikkönä Ferroplan Oy:ssä. Hän koordinoi yrityksen ympäristötoimialaa ja vastaa vedenkäsittelysektorista. Merkittävä osa hänen työtään on yrityksen kansainvälistymistoiminnot, joiden kautta tavoitellaan kasvua erityisesti yrityksen cleantech sektorilla, joka kattaa sekä vedenkäsittely- että kiinteän jätteenkäsittelyratkaisut. Teija on aiemmin työskennellyt useita vuosia sekä kunnallisen vesihuollon että teollisuuden vedenpuhdistuksen parissa. Hän on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulun tekniikan laitokselta, ympäristöteknologian insinööriksi.

Arto Ranta-Eskola

Arto Ranta-Eskola

Tekniikan tohtori Arto Ranta-Eskola on työskennellyt yli kymmenen vuoden ajan tutkimustehtävissä TKK:lla, VTT:llä ja Rautaruukin tutkimuskeskuksessa. Vuosina 1987 – 1990 hän toimi Lokomo Steel Inc:n markkinointi- ja toimitusjohtajan tehtävissä Yhdysvalloissa. Tämän jälkeen hän on työskennellyt erilaisissa tutkimus- ja kehitystoiminnan johtotehtävissä Rautaruukilla. Hän vastasi kylmävalssattujen ja pinnoitettujen ohutlevyjen prosessi-, tuote- ja sovelluskehityksestä ja vuosina 1998 – 2002 vastuualueeseen kuuluivat myös kuumavalssatut nauhatuotteet. Vuonna 2008 Ranta-Eskola siirtyi Rautaruukki-konsernin palvelukseen (elokuusta 2014 alkaen SSAB), jossa vastuualueeseen ovat kuuluneet yliopistoyhteistyöverkoston kehittäminen sekä pitkän aikajänteen T&K&I hankkeiden valmistelu, erityisesti FIMECCin tutkimusohjelmat.

Raija Laukkanen

Raija Laukkanen

Tohtori Raija Laukkanen toimii Polar Electro Oy:n liikuntatieteellisenä johtajana vastuualueenaan yhtiön liikuntatieteelliset kumppanuudet ja tutkimukset. Laukkanen on kehittänyt toimintamallit ja käytännöt yhtiön yhteistyötutkimuksiin yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa sekä välineet tutkimusseurantaan.Tri Laukkanen on terveysliikunnan dosentti Oulun yliopiston terveystieteiden laitoksella sekä valtion liikuntaneuvoston tiedejaoksen jäsen.

Riitta Mäkelä

Riittä Mäkelä

TkL Riitta Mäkelä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun Teollisuusteknologia -yksikön koulutusjohtajana. Yksikkö huolehtii kone-, prosessi- ja materiaali sekä energia- ja ympäristötekniikan koulutusvastuista. Myös metsätalousinsinöörikoulutus kuuluu samaan yksikköön. Yksikön vastuulla on lisäksi Älykkäiden työkoneiden – painoalan kehittäminen siten, että TAMK on haluttu yhteistyökumppani tällä osaamisalueella. Aiemmin Mäkelä toimi insinöörikoulutuksen fysiikan lehtorina. Ennen ammattikorkeakoulumaailmaa tki -työkokemusta kertyi Valmet Automaatiossa ja Tampereen teknillisessä yliopistossa. Lisäksi Mäkelä on osallistunut valtakunnallisestikin insinöörikoulutuksen kehittämiseen.

Päivi Jäväjä

Päivi Jäväjä

TkL Päivi Jäväjä on toiminut vuodesta 2006 Metropolia Ammattikorkeakoulussa rakennusalan tietotekniikan yliopettajana. Hänen tehtäviinsä kuuluu rakentamisen tietomalliteknologian (BIM-Building Information Modelling) opetus ja kehitys, opiskelijoiden ohjaus, digitaalisten oppimisympäristöjen kehitys, KIT-toiminta ja työelämäyhteyksien kehittäminen. Lisäksi Jäväjä toimii buildingSMART Finlandin koulutuksen toimialaryhmän puheenjohtajana.

Eeva Hara-Lindström

Eeva Hara-Lindström

Lehtori, Mediasovellukset ja viestintä, osaamisalue.
Kestävän kehityksen ja projektihallinnan opetus, innovaatioprojektit

Timo Lehtoviita

Timo Lehtoviita

DI Timo Lehtoviita toimii rakennetekniikan lehtorina Saimaan ammattikorkeakoulussa. Hänen pääopetus- ja kehitysalansa ovat rakennusfysiikka, puurakenteet ja tietomallinnus (BIM). Opetustehtäviensä ohella hän on osallistunut asiantuntijana ja projektipäällikkönä useisiin TKI-hankkeisiin. Viime vuosina hän on perehtynyt erityisesti tietomallinnuksen käyttöönottoon ja soveltamiseen yrityksissä, rakennusprojekteissa ja oppilaitoksissa. Hän toimii myös Saimaan ammattikorkeakoulun rakentamisen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon koulutusvastaavana. Lehtoviita on buildingSMART Finlandin koulutuksen toimialaryhmän jäsen. Vuonna 1990 alkanutta oppilaitosuraa ennen Lehtoviita on työskennellyt Teknillisessä korkeakoulussa tutkijana sekä Ekono Oy:ssä rakennesuunnittelijana.

Hannu Hyyppä

Hannu Hyyppä, professori, TkT

Hannu Hyyppä, TkT, dos., toimii professorina Aalto-yliopistossa Maanmittaustieteiden laitoksella ja vuonna 2007 perustetun Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutin johtajana. Hän johtaa Aalto-yliopiston osuutta Suomen Akatemian Laserkeilauksen huippuyksikkössä (2014-2019). Ennen siirtymistään Aalto-yliopistoon hän toimi v. 2012-2014 Metropolia Ammattikorkeakoulussa teknologiapäällikkönä ja sitä ennen tutkimusjohtajana Teknillisessä korkeakoulussa. Erikoisalana myös paikkatietoaineistot, virtuaaliset ympäristöt, T&K, tietojohtaminen sekä tieteellinen julkaiseminen.

Juha Kontio

Juha Kontio toimii koulutusjohtajana Turun ammattikorkeakoulun Liiketalous, ICT ja Bioalat tulosalueella. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori tietojärjestelmätieteen alalta. Hänellä on pitkä kokemus opettajuudesta ja koulutuksen kehittämisestä eri tehtävissä. Koulutusjohtajana hän vastaa mm. tulosalueen pedagogisesta johtamisesta ja toiminnan kehittämisestä. Hän on julkaisut yli 80 artikkelia, joista monet keskittyvät nimenomaan koulutuksen kehittämiseen. Hän on pitänyt lukuisia kansainvälisiä esityksiä ja työpajoja mm. aktiivisesta oppimisesta, itsearvioinnista ja jatkuvasta kehittymisestä. Hänen johdollaan Turun ammattikorkeakoulu liittyi ensimmäisenä suomalaisena korkeakouluna maailmanlaajuiseen CDIO verkostoon, jossa keskeisiä ajatuksia ovat osaamisperusteisuus, aktiivinen oppiminen ja työelämälähtöisyys. Tällä hetkellä hän toimii myös yhtenä CDIO verkoston Euroopan alueen kolmesta johtajasta.

Kimmo Nikkanen

Kimmo Nikkanen

Kimmo Nikkanen has been working for 20 years as a President, CEO, Business Development Director and Sales Director in international ICT-companies. He is an author of 32 books which have been translated to eight languages. He has served as an advisor in several gaming sector SME companies and worked for years as a lecturer at Finnish Chamber of Commerce and been a member of Northern Lights, Round Table and Rotary Service Clubs. He is active in many youth, employment and entrepreneurship development projects, particular interest in establishing new companies. He has been working full-time for KAMK Innovation and Entrepreneurship Center, Innova, since 2010.

Jorma Tuominen

Jorma Tuominen

DI Jorma Tuominen on toiminut vuodesta 2008 lähtien Vaasan ammattikorkeakoulun tekniikan yksikön johtajana ja sitä ennen konetekniikan osastonjohtajana. Opettajan ura alkoi silloisessa Vaasan teknillisessä oppilaitoksessa yliopettajana 1990. Teollisuuskokemusta kertyi tätä ennen viisi vuotta ABB:ltä.

Markku Rautonen

Markku Rautonen

Markku Rautonen, HR Manager, Wärtsilä Finland Oy

– Pohjanmaan kauppakamarin koulutusvaliokunnan pj

– Vaasan Ammattikorkeakoulun hallituksen jäsen

Riitta Lehtinen

Riitta Lehtinen

TkL Riitta Lehtinen johtaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa Teollinen ja rakennettu ympäristö -tulosaluetta, joka pitää sisällään Energia- ja ympäristötekniikan, Bio- ja kemiantekniikan, Konetekniikan, Laboratorioanalytiikan, Maanmittaustekniikan, Rakennus- ja kiinteistöalan sekä Rakennusalan työnjohdon koulutusvastuut. Lisäksi Lehtinen on vastuussa Metropolian kehitys-, innovaatio- ja tutkimustoiminnasta (KIT-toiminnanta).

Juuso Konttinen

Juuso Konttinen

DI, KTM, VTM Juuso Konttinen on UPM:n biokemikaaliyksikön johtaja. Hän on ollut UPM:n palveluksessa 15 vuotta erilaisissa liiketoiminnan ja kehityksen tehtävissä Suomessa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Juuso uskoo vahvasti metsäteollisuuden tulevaisuuteen uusiutuvien ja kierrätettävien tuotteiden valmistajana. Jatkuvaa uudistumiskykyä sekä korkeaa osaamistasoa hän pitää menestyksen avaintekijöinä niin yksilöiden kuin yritystenkin kannalta.

Joonas Waller

Jonas Waller

Teknologie doktor Jonas Waller har sedan den 1.8.2011 fungerat som enhetschef för Yrkeshögskolan Novias enhet för teknik och företagsekonomi i Vasa. Waller inledde sin karriär vid yrkeshögskolan år 1994 som överlärare i reglerteknik.

Hannu Saarikangas

Hannu Saarikangas Insinööriliiton koulutusjohtaja (ins. YAMK) on toiminut liitossa 34 vuotta koulutuspolitiikan piirissä, joista viimeiset 20 vuotta liiton koulutuspolitiikasta vastaavana johtajana. Hän on ollut mukana koko ammattikorkeakoulutoiminnan ajan erilaisissa työryhmissä ja toimielimissä kehitettäessä erityisesti tekniikan alan opetusta. Saarikangas on toiminut tänä aikana myös useiden eri tekniikan alojen koulutus- ja tutkintotoimikuntien puheenjohtajana tai jäsenenä sekä ollut vaikuttamassa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa tekniikan alan ja erityisesti insinöörikoulutuksen kehittämiseen. Hän on ollut myös kuuden vuoden ajan FEANIn rekisterikomitean pohjoismaisena edustajana, jossa komiteassa ylläpidetään rekisteriä kriteerit täyttävät insinöörikoulutusta tarjoavista korkeakouluista ja niiden koulutusohjelmista.

Harri Kukkonen

Harri Kukkonen

Harri Kukkonen FT, YTM
Työskentelee Tampereen ammattikorkeakoulun ammatillisessa opettajankoulutuksessa yliopettajana. Keskeisiä kiinnostuksen kohteita ovat opetussuunnitelmatyö ja –tutkimus, ammatillinen koulutus, oppimisen tutkimus sekä ohjaaminen ja mentorointi. Opettajankoulutusryhmien ohjaamisen lisäksi hän on ollut mukana useissa pedagogista toimintaa tutkivissa ja edistävissä projekteissa. Campus Conexus –projektin tarkoituksena oli vahvistaa yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa oppimista ja opettamista tukevia kulttuurisia käytänteitä ja tukea opiskeluun kiinnittymistä edistäviä ratkaisuja. DIP –hankkeessa (Disseminating Inclusive Practices) jalkautettiin ja kehitettiin edelleen Campus Conexuksessa tuotettuja malleja ja käytäntöjä yhteistyössä mm. Prahan, Budapestin ja Coventryn yliopistojen kanssa. Vertaisryhmämentorointi (Verme) –projektissa on kehitetty yhteistyötä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opettajankoulutusyksiköiden välillä rakentamalla -malli aloittelevien opettajien työn tukimuodoksi.

Harri Kulmala

Harri Kulmala

TkT Harri Kulmala on työskennellyt metalliteollisuuden ja koneenrakennusalan strategisen huippuosaamisen keskittymän FIMECC Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2008 eli yhtiön perustamisesta alkaen. Tätä ennen Kulmala toimi VTT:llä tutkimusprofessorina. Kulmala on mukana useissa eurooppalaisissa yritysjohtoisen tutkimuksen yhteistyöelimissä sekä Suomen edustajana että teknologiateollisuuden toimintaympäristön kehittäjänä. Kulmala on perehtynyt erityisesti verkottuneeseen innovaatiotoimintaan ja uuden luomiseen.

Esa Virolainen

Esa Virolainen

Vanhempi tuotekehitysinsinööri Esa Virolainen on työskennellyt parikymmentä vuotta kahdella teollisuuden alalla materiaalitieteen parissa. Työ kaapeli- ja terästeollisuudessa on kerryttänyt näkemystä laajalta skaalalta erilaisista materiaaleista ja kehitystehtävistä. Tällä hetkellä hänen vastuualueenaan on teräksen korroosio- ja pintakäsittelytutkimus SSAB Europen Raahen tehtaalla.

Antero Stenius

Antero Stenius

Yliopettaja, TkL( tuotantotalous), DI (rakennustekniikka), JOT, Antero Stenius on toimii Oulun ammattikorkeakoulussa rakentamisen tuotantotekniikan opettajana. Hän on toiminut myös rakentamistekniikan koulutusohjelmajohtajana ja osastonjohtajana.
Hän on toiminut useissa rakennusalan korkeakoulujen ja rakennusteollisuuden yhteisissä koulutuksen kehittämishankkeissa sekä insinöörikoulutuksen kehittämishankkeissa sekä erilaisissa rakennusteollisuuden koulutustehtävissä.
Hänellä on kokemusta myös rakennusalan ulkomaantoiminnasta usean vuoden ajalta sekä eurooppalaisten, kansainvälisten opintokurssien johtamisesta ja opetuksesta.

Juha Jolkkonen

Juha Jolkkonen

Juha Jolkkonen on koulutukseltaan geriatrian erikoislääkäri ja EMBA. Hän toimii Helsingin sosiaali- ja terveysvirastossa osastopäällikkönä ja vastaa sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalveluista. Hän on työskennellyt useissa sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä pääkaupunkiseudulla. Hänen erityisiä kiinnostuksen kohteitaan ovat ikääntyneiden palvelut, toimintakyvyn ja kotona asumisen tukeminen sekä muistisairaudet.

Olli Mertanen

Olli Mertanen

Dr. Olli Mertanen: Executive Director at Federation of S-W Finland UAS (CoastAL), former Vice President of Turku University of Applied Sciences. He has long background as well in industry in the field of communications technology as in engineering education in the field of information technology. At the moment he is active in the field of enhancing creation of innovations as a result of co-operation between industry and Universities.